کربو کسی سلولز

کربو کسی سلولز

نگاه کلی 

کربوکسی متیل سلولز یک پلیمر آنیونی محلول در آب است که از سلولز  ساخته می شود. به طور کلی می‌توان گفت که این ماده دارای خواص و ویژگی­‌های زیر می­‌باشد.

  • به عنوان غلیظ کننده، چسب، پایدار کننده، امولسیون‌کننده، کنترل کننده میزان گرانروی و همچنین کنترل کننده جریان یافتگی محلول­های شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • این ماده می‌­تواند به شکل فیلم دربیاید و در برابر مواد نفتی، واکس‌­ها، گریس‌­ها و سایر حلال‌­های آلی مقاوم است.

  • به سهولت در آب حل می‌­شود.

  • برای استفاده در سیستم­‌های بیولوژیکی و صنایع خوراکی، دارویی و آرایشی بی خطر است.

این خواص و ویژگی‌­ها سبب شده است که این ماده به عنوان یک گزینه مناسب جهت استفاده در صنایع غذایی،دارویی.آرایشی، کاغذی، کاشی و سرامیک، چسب، رزین و الکترود‌سازی مطرح گردد. در حال حاضر با توجه به گستردگی کاربرد سی ام سی در صنایع مختلف، این محصول در سه دسته کلی طبقه بندی می­‌شود.

کاربرد های کربو کسی سلولز

غذایی و دارویی

گرید غذایی کربوکسی متیل سلولز که بعضا به آن صمغ سلولز نیزگفته می ‌شود.یکی از مشتقات سلولز است. سلولزی که برای ساخت این ماده استفاده می­‌شود .عمدتا از پنبه و یا خمیر چوب بدست می‌آید. سلولز در اثر واکنش با سدیم هیدروکسید (سود کاستیک) و سدیم مونوکلرو استات، کربوکسی متیل سلولز را ایجاد می‌نماید.

کربوکسی متیل سلولز در صنعت غذایی به عنوان عامل چسبندگی، تغلیظ کننده و پایدارکننده، مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای استفاده در صنایع غذایی و دارویی لازم است که خلوص کربوکسی متیل سلولز سنتز شده به بیش از % ۹۹.۵ درصد برسد .که این امر نیازمند انجام فرآیندهای تصفیه و خالص سازی بسیار دقیق است. صمغ سلولز در شرایط دمایی آب جوش، آب سرد و حتی دماهای چندین درجه زیر صفر (البته برای زمان مشخص و محدود) پایدار است. به همین دلیل این ماده به عنوان یک افزودنی سودمند در بسیاری از  محصولات مواد غذایی با کیفیت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

صنعتی

مصارف صنعتی این ماده بسیار متنوع است. در کابردهای صنعتی احتیاجی به درصد خلوص بسیار بالا نیست (ماکزیمم درصد خلوص در این گریدها به % ۹۰ میرسد). و از طرفی به طور عمده ویسکوزیته این گرید سی ام سی عمدتا کمتر از ۱۰۰۰ سانتی پوآز است. در میان صنایع مختلفی که وجود دارند. صنایع نساجی ، رنگ ورزین، کاشی و سرامیک، مقوا و کاغذ سازی، مواد شوینده، معدن و حفاری چاه­‌های نفت بیشترین حجم مصرف کربوکسی متیل سلولز صنعتی را دارند.

بهداشتی

در کاربردهای بهداشتی نیز لازم است که درصد خلوص کربوکسی متیل سلولز تولید شده بسیار بالا باشد. این گرید از از این ماده در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی برای اهداف متنوعی می‌تواند .به کار گرفته می‌شود. در این صنایع این ماده به عنوان تعلیق‌ساز ذرات، ابقا کننده رنگ، محافظ پوست، عامل پراکنش یکنواخت. زداینده چرک و لکه، غلظت‌بخش و تثبیت کننده، روان‌ساز و یکدست‌کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده همچنین در تولید خمیردندان (برای مزه، طعم و جلا دهندگی)، کرم‌های دست، شامپوها، خمیر ریش‌تراش مایع و قرص‌های دارویی ( به دلیل آب دوستی و عمل متورم کردن) کاربرد وسیعی دارد.

تفاوت CMC  مورد استفاده در سه دسته ذکر شده در بالا، عمدتا براساس میزان درجه جانشینی کربوکسی متیل، ویسکوزیته، اندازه ذرات و چند پارامتر دیگر است. شرکت نیروکلر بعد از راه اندازی کارخانه واحد یزد موفق به تولید این ماده ارزشمند در سه گرید غذایی، صنعتی و بهداشتی شد .و در حال حاضر قادر به تولید روزانه ۵/۵ تن کربوکسی متیل سلولز در فاز نخست می باشد.

برای برقراری ارتباط با ما به صفحه تماس با ما مراجعه فرمایید

برای سفارش طراحی وب سایت به وب سایت زیر مراجعه فرماییدhttps://mohsenmp.ir/

آموزش

کاربرد های بهداشتی کربو کسی سلولزکاربرد های صنعتی کربو کسی سلولزکاربرد های کربو کسی سلولزکربو کسی سلولزهمه چیز درباره کربو کسی سلولز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *