.

سود پرک را از کجا بخریم؟

سود پرک را از کجا بخریم؟

سود پرک را از کجا بخریم؟

سود پرک یا سود سوزآور یک ترکیب شیمیایی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. طیف گسترده کاربردهای این ماده به دلیل ویژگی های منحصر به فرد آن می باشد. در سالهای اخیر تقاضا برای تهیه سود پرک در جهان افزایش یافته و قیمت این ترکیب شیمیایی نیز در اوایل سال 2020 افزایش قابل توجهی را نشان داده است.

در این متن نگاهی دقیق تر به ویژگی ها، روشهای تولید و کاربردهای سود پرک خواهیم انداخت. جهت کسب اطلاعات سودمند در این زمینه با ما همراه باشید.

سود پرکخواص و کاربرد

سود پرک- خواص و کاربرد

سود پرکخواص و کاربرد

سود سوزآور، همچنین به عنوان هیدروکسید سدیم شناخته می شود، یک ماده سفید غیر آلی با ساختار کریستالی است. این ترکیب خاصیت رطوبت سنجی قوی از خود نشان می دهد و در ترکیب با دی اکسید کربن در هوا به راحتی منجر به تشکیل کربنات سدیم می شود. برای جلوگیری از جذب رطوبت از محیط، سود سوزآور باید در ظروف محکم بسته یا در کیسه های مخصوص نگهداری شود. هیدروکسید سدیم حلالیت بسیار بالایی در آب دارد و با آن واکنش نشان می دهد. این واکنش مقدار زیادی گرما تولید می کند و در نتیجه یک شیره سودا بسیار سوزاننده ایجاد می کند. محلول آبی سود سوزآور غیرقابل اشتعال و بی بو است و همچنین قابلیت خوردگی بالایی برای فلزات به ویژه در صورت وجود رطوبت دارد.

هیدروکسید سدیم یک ماده بسیار خطرناک است و باید توجه داشت که در کار کردن با آن باید احتیاط زیادی کرد. بخار سود سوزآور باعث درد و آبریزش چشم و همچنین تحریک مخاط بینی و گلو شده و باعث احساس سوزش شدید می شود. هنگام تماس با پوست، سود سوزآور باعث سوختگی شیمیایی می شود و حتی می تواند پس از تماس طولانی مدت باعث نکروز سلولی شود. برای ایجاد ایمنی کافی، استفاده از تجهیزات محافظت شخصی مناسب، مانند دستکش لاتکس، ماسک صورت، لباس و کفش مخصوص ضروری است. اگر قصد خرید سود پرک دارید، باید تمام نکات ذکر شده در بالا را در نظر بگیرید.

تولید و توزیع کنندگان سود پرک و قیمت آن

تولید و توزیع کنندگان سود پرک و قیمت آن

تولید و توزیع کنندگان سود پرک و قیمت آن

بر اساس داده های ارائه شدهGVR (Grand View Research) ، تولید کنندگان سود پرک در مجموع بیش از 74 میلیون تن از این ترکیب شیمیایی را در سال 2015 تولید کرده اند. تخمین زده می شود که این رقم تا سال 2024 تا 99 میلیون تن افزایش یابد، افزایشی به میزان ​​3.2 درصد (به طور متوسط) در سال. در مورد جنبه مالی و قیمت آن در بازار نیز، پیش بینی می شود ارزش آن تا سال 2024 به 46.31 میلیارد دلار برسد. چنین تقاضای زیادی برای هیدروکسید سدیم به دلیل افزایش مصرف آن در بسیاری از صنایع است. به عنوان مثال در صنعت خمیر کاغذ و کاغذسازی یا صنعت نساجی استفاده از سود پرک بسیار لازم و از مواد اولیه ضروری محسوب می شود. این واقعیت می تواند تولید کنندگان و توزیع کنندگان سود پرک را خوشحال کند، که درآمد عمده آنها مطمئناً روز به روز افزایش می یابد.

علاوه بر این، تقاضای فزاینده ای برای استفاده از PVC در صنعت ساختمان سازی مشاهده شده است. این موضوع به طور مستقیم بر افزایش تقاضای بازار برای تهیه سود پرک یا NaOH و در نتیجه افزایش قیمت این ترکیب شیمیایی تاثیر می گذارد. از این ماده برای تولید بسیاری از مصالح ساختمانی مانند رزین های اپوکسی، پلی کربنات ها یا پلی وینیل کلراید استفاده می کنند.

تخمین زده می شود که قیمت سود سوزآور در چند سال آینده همچنان افزایش می یابد. این موضوع عمدتا به دلیل تعداد محدود تولید کنندگان این ماده و همچنین تقاضای روزافزون بازار است. این معضل می تواند به وضعیتی منجر شود که صاحبان صنایع مختلف همچون نساجی و کاغذسازی از خود می پرسندسود پرک را از کجا تهیه کنیم؟!

تولید هیدروکسید سدیم به روش غشایی

هیدروکسید سدیم را می توان با روش های مختلف تولید کرد. رایج ترین آنها تولید این ترکیب شیمیایی با استفاده از جیوه، دیافراگم و فرآیندهای غشایی می باشد. روش دوم یعنی تولید با استفاده از دیافراگم سریع ترین روش برای تولید این ماده است. الکترولیز غشایی یک روش نسبتاً مدرن است که بر اساس استفاده از غشاهای تبادل یونی ساخته شده و در اوایل دهه هفتاد قرن بیستم توسعه یافته است.

به دلیل مزایا و ویژگی هایی از جمله موارد زیر استفاده از الکترولایزرهای غشایی بر استفاده از سلول های جیوه و دیافراگم برای تولید سود پرک ترجیح داده می شود:

داشتن عملکرد با ولتاژ فشاری کمتر از سلولهای جیوه،
دارا بودن خطر کمتر برای محیط زیست در مقایسه با فرآیندهای رقابتی مذکور،
مصرف برق کمتر از فرآیندهای تولید با استفاده از جیوه و دیافراگم،
تولید سود پرک با درصد خلوص بالاتر نسبت به فرآیند دیافراگم.

در فرآیند غشایی، آند و کاتد توسط غشای تبادل یونی از یکدیگر جدا می شوند که اجازه عبور آب را نمی دهد. محلول آبی در حفره آند که یونهای کلراید در آن وجود دارد جریان می یابد؛ در مقابل، یونهای سدیم هیدراته از غشا به فضای کاتد منتقل می شوند. به دلیل تشکیل گاز هیدروژن و یونهای هیدروکسید، آب معدنی نیز به این فرآیند اضافه می شود. در مرحله بعد، یونهای سدیم همراه با یونهای هیدروکسیل یک نوع سودا تشکیل می دهند که قبل از تخلیه از الکترولیزر، با بازیافت محلول نمک تا 35٪ متمرکز می شود. خود غشاء مانع عبور یون ها از آند به حفره کاتدی می شود. محلول هیدروکسید سدیم یا سود پرک بدست آمده از این طریق، برخلاف فرآیند دیافراگم، حاوی نمک نیست. محلول باقی مانده هیدروکسید سدیم (آب نمک) از حفره آند تخلیه شده و دوباره با نمک اشباع می شود.

کاتدهای موجود در الکترولایزرهای غشایی معمولاً از فولاد یا نیکل ساخته شده اند. علاوه بر این، آنها با پوشش به اصطلاح فعال (که کاتالیزور فرایند تشکیل هیدروژن است) پوشانده شده و پتانسیل فرایند تشکیل هیدروژن را کاهش می دهند.

غشاهای مورد استفاده در صنعت کلر قلیایی معمولاً از یک تا سه لایه پلیمرهای پرفلورین ساخته می شوند. آنها باید دارای دوام و پایداری بالا باشند. برای اطمینان از استحکام مکانیکی کافی، این غشاها با الیاف، به عنوان مثال با PTFE تقویت می شوند.

کاربردهای صنعتی و موارد استفاده از سود پرک

استفاده از سود پرک در صنعت عملاً نامحدود است. تامین کنندگان هیدروکسید سدیم این محصول را در اختیار صنایع متعددی مانند صنایع شیمیایی، نساجی، تولید خمیر کاغذ و کاغذسازی، لوازم آرایشی، دارویی، پتروشیمی، متالورژی، ساختمان سازی و بسیاری دیگر از صنایع مختلف قرار می دهند.

کاربردهای صنعتی و موارد استفاده از سود پرک

کاربردهای صنعتی و موارد استفاده از سود پرک

سود پرک یکی از مواد اولیه شیمیایی بسیار مهم است. در صنعت داروسازی، از این ترکیب می توان برای تولید آسپرین، سالیسیلیک اسید و سولفانیل آمیدها و سایر موارد استفاده کرد. در صنایع آرایشی، هیدروکسید سدیم به ترتیب در ساخت صابون ها و محصولات بهداشت شخصی مانند ماسک های لایه بردار و آسپتیک استفاده می شود. سود پرک در صنایع پتروشیمی نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در تصفیه نفت خام، روغن های معدنی، قیر و همچنین در استخراج گاز از سود پرک استفاده می شود. در پالایشگاه ها و کارخانه های کک سازی، سود سوزآور می تواند برای اصلاح محصولات به دست آمده از فرآیند کک زغال سنگ بکار گرفته شود. در صنعت مواد یا متالورژی، هیدروکسید سدیم در فرآیند بدست آوردن آلومینیوم از فرآوری سنگ معدن بوکسیت نقش دارد.

کاربردهای صنعتی و موارد استفاده از سود پرک

کاربردهای صنعتی و موارد استفاده از سود پرک

بازار فروش فوق العاده مهم برای تولید کنندگان و تامین کنندگان سود پرک، صنعت کاغذسازی و خمیر کاغذ است. در این صنعت سود سوزآور در مقیاس بزرگ و صنعتی استفاده می شود. علاوه بر این، هیدروکسید سدیم به همراه سولفات سدیم نقش اجزای کلیدی را در جداسازی لیگنین از الیاف سلولز در فرایند کرافت ایفا می کند. سود پرک همچنین نقش مهمی در فرآیندهایی دارد که نیاز به محیط های قوی قلیایی دارند، مانند فرآیندهای افزایش چربی زدایی. در صنعت نساجی، هیدروکسید سدیم نه تنها در تشکیل الیاف ویسکوز پایه، بلکه در تهیه محلولهای ویسکوز نیز استفاده می شود که در هنگام مرسریزاسیون یک واکنش دهنده مهم هستند.

اگر در صنعت ساختمان سازی فعالیت می کنید و مرتباً هیدروکسید سدیم خریداری می کنید، مطمئناً می دانید که از آن به عنوان افزودنی در نرم کننده ها برای مخلوط های بتن استفاده می شود. به لطف استفاده از این ترکیب، همگن سازی سیمان آسان تر شده است و از جدا شدن ماسه و سیمان از هم جلوگیری می شود. سود سوزآور همچنین یک ماده اولیه بسیار مهم در تولید رنگدانه ها و رنگ هایی مانند رنگ سفید تیتانیوم است. هیدروکسید سدیم همچنین یک ماده بسیار مهم در تولید سورفاکتانت ها، پودرها و مایعات شوینده، چربی زدایی و نرم کننده ها است.

کاربردهای صنعتی و موارد استفاده از سود پرک

کاربردهای صنعتی و موارد استفاده از سود پرک

سود پرک به طور گسترده ای در مزارع نیز مورد استفاده قرار می گیرد؛ به دلیل خاصیت پاک کنندگی، به عنوان یک ضد عفونی کننده برای تمیز کردن انبارها، محل نگهداری حیوانات و مرغداری ها از آن استفاده می کنند. این ترکیب شیمیایی همچنین در بین زنبورداران بسیار محبوب است. تمیز کردن عمیق سطح کندو با استفاده از درصد کمی از سود پرک که با قلم مو استفاده می شود حاصل می گردد. در طول گلدهی تا برداشت محصول، هیدروکسید سدیم برای مبارزه با بیماریهای درختان میوه و محافظت از انگورها استفاده می شود. از سود پرک برای تمیز کردن مخازن تخمیرکننده آبجو نیز استفاده می شود. این امر نه تنها ضدعفونی عالی سطح را تضمین می کند، بلکه امکان حذف سریع آلودگی های باقی مانده از ابزارها و مخازن مختلف مورد استفاده در کارخانه های آبجوسازی را نیز فراهم می آورد.

همانطور که می بینید، سود پرک یک محصول فوق العاده پرکاربرد و جهانی است؛ می توان آن را مستقیماً از تولید کنندگان به عنوان ماده اولیه برای تولید بسیاری از محصولات دیگر (به عنوان مثال آسپرین) و همچنین از توزیع کنندگان به عنوان یک محصول نهایی که به طور گسترده در ضد عفونی استفاده می شود خریداری کرد.

از کجا می توانم سود پرک بخرم؟

هیدروکسید سدیم یا سود پرک به دلیل خواص خطرناک آن فقط باید از فروشگاه های تخصصی عرضه کننده مواد شیمیایی، مراکز توزیع عمده یا مستقیماً از تولید کنندگان آن خریداری شود. خرید سود پرک از تولید کننده یا توزیع کننده معتبر تضمین می کند که این محصول دارای بالاترین کیفیت است. بهراد شیمی مجموعه ای است که با استفاده از خدمات آن می توانید انواع سود پرک تولیدی شرکت های معتبر از جمله سود پرک آراد، سود پرک نیرو کلر، سود پرک گوهر، سود پرک چیستا، سود پرک سیمرغ و سود پرک بندر امام را با کیفیت و قیمت تضمینی در مقیاس صنعتی تهیه نمایید.

انبار و ذخیره سازی سود پرک

انبار و ذخیره سازی سود پرک

انبار و ذخیره سازی سود پرک

همانطور که گفتیم هیدروکسید سدیم یا سود پرک، یک ماده اولیه یا پایه شیمیایی بسیار قوی است. این ماده، ماده ای فوق العاده خطرناک برای سلامتی محسوب می شود. در نکات ایمنی استفاده و کار با این باز قوی به مواردی اشاره می شود که در ابتدای متن نیز به ذکر برخی از آنها پرداختیم. از تماس این ترکیب شیمیایی با پوست و چشم باید اجتناب شود، باید از لباس کار مناسب در زمان کار با آن استفاده کرد و در حالت کلی کار با این ماده باید با توجه و در نظر گرفتن اقدامات حفاظتی در راستای ایمنی شغلی انجام شود. دستکش، ماسک و عینک محافظ می توانند از آسیب بخارات این ماده به اجزای صورت و دستگاه تنفس نیروی کار جلوگیری کنند. لباس های آلوده به این ماده و بخارات آن نیز باید فوراً شسته شوند. همچنین هم پژوهشگران و استفاده کنندگان از این باز قوی در آزمایشگاه های پژوهشی و تحقیقاتی و هم افرادی که در صنایع مختلف در معرض این ماده فعالیت می کنند بایستی از تهویه مناسب محیط اطمینان حاصل نمایند.

انبار و ذخیره سازی سود پرک نیز نکات ایمنی مخصوص به خود را دارد. این نکات بیشتر مناسب توجه صاحبان صنایع بزرگ از جمله کارخانجات کاغذسازی و نساجی هستند که سود پرک را در مقیاس بالا و به صورت عمده خریداری و در انبارهای کارخانجات خود نگهداری می کنند. سود پرک باید در بسته های کیسه ای پلی اتیلنی​​نگهداری شود. محیط نگهداری این ترکیب شیمیایی در انبار بایستی کاملا خشک، دور از رطوبت و انواع اسیدها باشد. انبار باید تهویه مناسبی داشته باشد و ماده از هر گونه اسید قوی، مواد اکسید کننده و مواد قابل احتراق به دور نگهداری شود.

همچنین باید مراقب بود که کیسه های سود پرک سوراخ نشوند. این ماده در شرایط نگهداری مناسب به مدت یک سال پایدار است. در مصارف خرد و آزمایشگاهی نیز هیدروکسید سدیم را باید دور از دسترس کودکان نگهداری کرد.

سود پرک همچنین باید دور از گرما نیز باشد و در انبارداری آن از ذخیره سازی این ماده در محیط های با دمای بالا اجتناب شود.

توضیحات تکمیلی:

سود پرک یا سود سوزآور یک ترکیب شیمیایی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. طیف گسترده کاربردهای این ماده به دلیل ویژگی های منحصر به فرد آن می باشد. در سالهای اخیر تقاضا برای تهیه سود پرک در جهان افزایش یافته و قیمت این ترکیب شیمیایی نیز در اوایل سال 2020 افزایش قابل توجهی را نشان داده است.

اشتراک گذاری: