مایعی شفاف و بدون بو می باشد که قابلیت حلالیت در آب، اتانول، متانول و گلیسیرین را دارد. مایعی پایدار می باشد و در صورت رسیدن گرما و حرارت به آن ناپایدار می شود. همچنین سود مایع ماده ای واکنش پذیر می باشد این ماده اگر در مجاورت هوا قرار بگیرد به سرعت با دی اکسید کربن هوا ترکیب خواهد شد.
در غلظت های مختلف بسیار خورنده می باشد و به راحتی با فلزاتی مانند آلومینیوم، قلع، مس، برنج، منیزیم و روی واکنش می دهد. این ماده بر اثر خورندگی فراوان بر روی بافت های حیوانی و انسانی تاثیر می گذارد
یکی از محصولات پرکاربرد در صنایع مختلف می باشد. از جمله این صنایع عبارتند از :
صنعت کاغذ سازی و کارتن سازی : بیشترین استفاده در جهان در صنایع کاغذ سازی و تولید خمیر کاغذ و کارتن می باشد. علاوه بر تولید کاغذ در زمینه سفیدسازی خمیر کاغذ، از بین بردن جوهر کاغذهای بازیافتی و تصفیه آب نیز کاربرد دارد.
صنعت پارچه بافی : درصنعت پارچه بافی در زمینه فراوری کتان و رنگرزی الیاف مصنوعی کاربرد دارد.
صنایع شوینده : در صنایع شوینده از برای صابون سازی استفاده می شود و در فرآیندی که چربی و روغن های گیاهی را به صابون تبدیل می کنند کاربرد فراوان دارد. همچنین در تولید سورفکتانت آنیونی که ماده ضروری تولید انواع تمیزکننده و شوینده ها می باشد استفاده می شود.
در صنعت تولید سفید کننده ها کاربرد فراوان دارد.
سود مایع در صنعت نفت به منظور اکتشاف، تولید و فرآوری نفت و گاز کاربرد فراوان دارد.
صنعت تولید آلومینیوم : در صنعت آلومینیوم سازی از سود مایع جهت حل کردن سنگ معدن بوکسیت استفاده می شود که بوکسیت در واقع همان ماده اولیه تولید آلومینیوم می باشد.
صنایع شیمیایی : سود مایع در صنعت شیمیایی به عنوان ماده اولیه تولید بسیاری از مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله محصولاتی که سود مایع در تولید آنها کاربرد دارد عبارتند از : علف کش ها، رنگ و جوهر، مواد دارویی، پارچه، چسب، حلال ها و پلاستیک ها.
صنایع غذایی : در صنعت شیر، کارخانجات قند و شکر، نوشابه سازی، کنسرو سازی کاربرد دارد.
صنایع دارویی و آرایشی بهداشتی و الکل سازی از سود مایع استفاده می کنند.
در صنایع غذایی جهت تلخی زدایی زیتون نیز از سود مایع استفاده می شود.